وي در ادامه خاطرنشان کرد:هم اکنون هيات باستان شناسان تپه ربط 2 در حال انجام عمليات کاوش و لايه نگاري در بخش ديگري از محوطه تاريخي تپه ربط دو هستند.
به گفته اين دکتراي باستان شناس: هدف از انجام عمليات کاوش و لايه نگاري در اين محوطه تاريخي پاسخ به پرسش هاي پيرامون اين محوطه تاريخي ارزشمند است.
سرپرست هيات باستان شناسان تپه ربط با اشاره به اين که وسعت محوطه تاريخي ياد شده در حدود 60 هکتار اعلام شده اظهار داشت: تپه ربط يکي از بزرگ ترين محوطه هاي شمالي عصر آهن در شمال غرب ايران به شمار مي آيد.
وي با بيان اين که کاوش هاي باستان شناسان در اين محوطه از سال 1384 آغاز شده تصريح کرد: اين محوطه ارزشمند تاريخي از 6 محوطه باستاني تشکيل شده که از شماره يک تا 6 نام گذاري شده است.
به گفته اين باستان شناس: طي دو فصل کاوش در تپه ربط باستان شناسان براي نخستين بار در شمال غرب ايران موفق به کشف آثاري هم چون کتيبههاي آجري به خط ميخي نيز و الهههاي بالدار و الهههاي عريان و نيز آجرهاي لعاب دار با نقوش اساطيري ،انساني،گياهي و جانوري ،سه آجر نوشته به خط ميخي و سنگ فرشهاي منحصربه فرد شده اند.
وي با اشاره به اين که نخستين فصل کاوش در تپه ربط2 به کشف چهارالهه بالدار منجرشد اظهار داشت: تاکنون چنين نقشي در هيچ يک از سايت هاي کشور ديده نشده . به طوري که اين الهه ها به عصر آهن يک يعني 3 هزار سال پيش باز مي گردند.
حيدري با بيان اين که حتي در تخت جمشيد با آن عظمت هيچ نقشي از زن يافت نمي شودتصريح کرد: در تخت جمشيد انسان ها با ريش ديده مي شوند اضافه کرد: . بالاتنه الهه هاي کشف شده در تپه ربط شبيه يک زن و پايين تنه آن ها شبيه يک حيوان مانند آهو يا گاو است که بال هاي برافراشته آن ها در کنار تن آن ها قرار گرفته است./118
انتهای پیام/